DÅPSKAKA

Postet: 25.mai.2011   Kl: 12:19   Kategori: Dåp  Kommentarer: 8

Disse innleggene om dåpen blir visst delt over flere dager gitt. Men det er rett og slett fordi jeg ikke gidder å sitte timesvis på bloggen. Jeg koser meg heller medThea Isabel. Under dåpshelgen ble det så mye å gjøre, at jeg følte jeg nesten ikke fikk vært med henne. Og jeg savnet henne hele tiden, selv om jeg var med henne hele tiden. Men ble endel kjøring på butikk og sånn, da var hun hjemme med mommo.

Her er hvertfall bilder av kakene vi hadde i dåpen. Det le endel kaker, og vi lagde alle selv. Bortsett fra hovedkaka og ostekaka. Kakene vi hadde, var; istekake, bløtekake, oreo-kake, sjokoladekake, verdens beste, suksess terte og philadelphia. Utenom hadde vi også markjordbær-gelè.
Kaka er ikke så rød som den ser ut til å være her. Den er i samme farge som båndene på dåpskjolen, men greide ikke ta noe bilde som ikke ble rødt. Denne er det min kusine som har laget, og jeg syns den ble kjempe fin!! god var den også :-)

Syns du den var fin?


Kommentarer: 8

BILDER FRA DÅPSDAGEN

Postet: 23.mai.2011   Kl: 20:38   Kategori: Dåp  Kommentarer: 13


På vei inn i kirken


Vesla som døpes


Jeg, Thea Isabel som sover og presten


Presten og Thea Isabel


Thea Isabel med faddrene onkel Andreas og mommo, og mamma


Mamma elsker deg, skatten min <3


Thea Isabel og "tante" Nita


Min høyt elskede datter


Trutmunnen ;-*


Her ville hun ikke bli tatt bilde av mer


Sammen med min storebror, to av ine tantebarn og min nydelige lille datter <3

Kunne lagt ut en hel haug med flere bilder. Men syns ikke jeg skal legge ut bilde av alle som var i besøket. Var mange barn og sånn.


Kommentarer: 13

BILDE; dåpsjenta mi

Postet: 23.mai.2011   Kl: 10:25   Kategori: Dåp  Kommentarer: 18


Fine jenta mi i den fine dåpskjolen sin :-)


Verdens beste datter, sånn som mamma elsker deg lillevenn <3


Nydeligheten min!!

Som dere ser, valgte jeg ikke babyrosa, heller ikke noen av lillanyansene. Alt er så vanlig, så jeg falt pladask for fuchia :-)

Hvilken farge hadde du/skal du ha til dåp?


Kommentarer: 18

GAVENE THEA ISABEL FIKK

Postet: 22.mai.2011   Kl: 23:44   Kategori: Dåp  Kommentarer: 14


Gavebordet med alle gavene og kortene.Ramme med bilde av meg og Thea Isabel, og et dikt. Fra; Anne Mette, Kim, Adrian og Emilia


"My forst year" ramme fra kusine Emilia


Sett med håndklær og kluter fra Åse Elisabeth og Casper


Ramme med sparebørse fra tante Helena


Hjmmestrikket kåpe og lue, og et sølvarmbånd m/hjerter fra fetter Ole Thomas


Børstesett fra "tante" Anita


Mine første smykker med inngravert "Thea Isabel 22.05.11" fra Linda og Richrad


Smykke fra Karianne og Matheo


Smykkeskrin og armbånd edinngravering på fra tante Maria, onkel James og kusine Linnea


Diamant smykke (ja, det er ekte diamant), fra onkel Andreas


Gullarmbånd fra mommo og William


"Min første tann" og "Min første hårlokk" fra onkel Jan Petter, tante Charlotte, fetter Tobias og kusine Victorie


Sett noe så fint?! Aldri sett slike før :-)

I tillegg fikk hun 1500,- av "bestefar" Tore.

Jeg er overrasket over hvor mye fint hun fikk!! Og må også si jeg er overrasket over at hun ikke fikk noe av samme tingen. Da slipper jeg å måtte bytte noen gaver for henne, noe jeg syns er veldig veldig bra :-)


Kommentarer: 14

DÅPEN IDAG

Postet: 22.mai.2011   Kl: 23:17   Kategori: Dåp  Kommentarer: 5

Dagen startet tidlig, alle i hus skulle stelles og fikses, og noe mer måtte bort i lokalet før gudstjenesten. Vi kom oss avgårde etterhvert, og var ved kirken vel 10.30. Jeg gikk bak i anaksriet eller hva det heter med Thea Isabel, mens de andre gikk inn i kirken. Når klokken nærmet seg 11.00, kom presten for å hente foreldre og dåpsbarn, samt faddrene. Det plaskregnet ute, så vi måtte gå gjennom kirken. Når klokkene var ferdig med å gå, gikk vi alle inn i kirken. Min lillesøster og ei lita jente til, bar dåpsfatet og muggen. Bak kom vi med første dåpsbarn, og de andre kom bak oss. Det var to jenterog og to gutter som ble døpt denne dagen.

Vi sang noen sanger, ba noen bønner og hørte på presten. Omsider skulle barna bli døpt, og vi var først. Jeg bar henne oppm lillesøster tok av luen og storebror tørket av vannet. Så skulle presten vise henne til alle, og hun var rolig som bare det. Vi gikk da ned igjen, og Thea Isabel sovnet nesten med en gang. Når det siste barnet var døpt, skulle alle som bar barna gå opp ved alteret for å ta gruppebilder. Etter dette ble det litt mer sang og bønner.

Rundt 12.30 kjørte vi mot lokalet, hvor det ble mat, kake og kaffi. Min kjære og snille mamma sto mye på kjøkkenet, gjorde klar alt av maten før servering. Maten vi hadde, var lasagne med hvitløksbrød og salat, samt kyllinggryte med ris, baguetter og salat. Så ut til at lasagnen virkelig slo ann hos barna, og noen voksne. Selv likte jeg best kyllinggryten, den var helt nydelig! Vi tok en sjanse når vi valgte å ha slik mat istedenfor koltbord eller noe, men så så det virkelig ut til at folk likte det!

Mellom mat og kaker, ble det tid for å åpne opp gavene Thea Isabel fikk. Det var så mye fint, og så mye fint skrevet i alle kortene. Hun fikk smykker, håndklær, rammer, penger og mye annet. Kommer et efet innlegg om hva hun fikk, og av hvem. Når det var blitt en god pause fra maten, sto kakene klare. Kakene vi hadde var; ostekake, oreo-kake, bløtekake, philadelphia-kake, gelè, suksessterte, sjokoladekake, verdens beste. Vi hadde også noe frukt. Det ble igjen resten av alle kakene, men det så også ut til at alle kakene slo ann. Den eneste kaken som ble helt spist opp, var oreo-kaken.

Under kake og kaffi ble det mye prating, mye bilder ble tatt, de minste barna løpte rundt og lekte, mens de store barna var i kjelleren og spilte bordtennis. Vi fikk tatt noen gruppebilder som ble sammen med; alle onkler og tanter, alle søskenbarn, meg alene, Anita alene, og med faddere og meg. Alle gruppene var såklart med Thea Isabel også. Hun var rett og slett en engel. Hun sov tilsammen en times tid, ellers ville hun bare sitte på fanget til folk, og smile. Når hun satt på sin fetter sitt fang, pratet hun som bare det.

Jeg kunne ikke bedt om en bedre dag! Godt besøk, vellykket selskap, snill, rolig og tålmodig baby, mye liv, god mat og kake. Vil virkelig takke alle som gjorde dette til en dag som aldri vil bli glemt, en dag med fult av minner!! :-) Bilder kommer i annet innlegg, fordi jeg venter på noen bilder som er litt bedre enn de som er tatt med mitt kamera :-)

Kommentarer: 5

Ser frem til morgendagen

Postet: 20.mai.2011   Kl: 23:35   Kategori: Dåp  Kommentarer: 5

.. og ikke minst til i over i morgen!! I morgen skal vi bort til lokalet, rydde, pynte, sette bort noe av maten og kakene osv. Skal også bake ferdig resten av kakene, og lage ferdig maten. Gleder meg til å pynte både matbordet, gavebordet, kakebordet og der vi spiser. Idag fikk jeg handlet inn litt mer bordpynt, det som jeg maglet. Samt jeg fikk handlet inn blomseter. I morgen må jeg prøve å finne noen glassboller som jeg kan bruke til blomstene. Ellers må det nok bli endringer i planene.

Mest av alt, gleder jeg meg til søndag. Når min lille datter skal være dåpsbarn, og feire henne. Gleder meg til å vise henne frem i den fine dåpskjolen hennes med nydelig farge på båndet, gleder meg til at hele familien blir samlet. Blir nok en helt fantastisk, og uforglemmelig dag <3

Kommentarer: 5

Det meste er klart til barnedåpen!

Postet: 09.mai.2011   Kl: 16:56   Kategori: Dåp  Kommentarer: 9

Nå er vel egentlig det aller meste fiksa og klart til dåpen. Kjolen og kysen er sydd, selskapskjolen er klar, bordkortene er handlet inn(ble ikke noen i trolldeig), maten er bestemt, kakene er bestemt(2 av dem er allerede bakt), englevev duken er kjøpt inn, lysene er ferdig. Det jeg egentlig mangler er hvir papirduk som jeg skal få kjøpt en av dagene. Skulle kjøpe på -Nille, men jeg syns 50m var litt vel i overkant, når jeg ikke trenger mer enn 10-11 meter! Så jeg skal se på en annen -Nille butikk om de har noen litt mindre papirduker i hvit. Så må jeg begynne å tenke på plassering, hvem som skal sitte med hvem. Men det tar jeg å får gjort snarest, så er det også i boks.

Maten var meningen at skulle være koltbord, men det blir det ikke. Ei som mamma jobber med, driver å lager koltbord, så mamma skulle spør om hun kunne lage noen salater. Da sa hun noe annet som kunne passe utmerket til dåpen, og som er til halve prisen. Tenker ikke noe særlig på at det er billigere, men det hørtes kjempe godt ut, og det e rjo god mat! Så er det mat som pleier å falle i smak hos de aller fleste!

Bordkortene ble heller noe jeg kjøpte inn. Når jeg prøvde meg på å lage de i trolldeig, gikk det til dundass. Skulle egentlig lage smokker, men de seig bare sammen. Så jeg gikk like greit å kjøpte forskjellige ting som jeg kunne sette sammen til å bli bordkort, og de ble utrolig nok helt nydelige! Og passer kjempe godt inn med resten som er av pynt og farger. Så det er ikke ferdiglaget bordkort jeg har.

Dåpskolen og kysen har dere jo sett ferdigbilde av. Det er to ting jeg er kjempe fornøyd med å ha laget, er stolt over at jeg har sydd det. Og jeg er stolt over at dattera mi skal døpes i en dåpskjole som jeg har sydd til henne. Den henger nå på rommet, og venter bare på å bli strøket og klar for den store dagen. Selskapskjolen er også klar, det har den vært lenge. Det blir som tidligere skrevet, en matroskjole.  Hun kommer til å bli usedvanlig nydelig på den store dagen, både i kirken og i selskapet.

Kakene skrev jeg ned for et par uker siden. Hvilke kaker det skulle være. Vi kom frem til en del, og lager de fleste selv. Det er vel bare hovedkaka ikke vi her i heimen skal lage, den er det min kusine, Åse Elisabeth, som skal bake. Og det blir en putekake med diverse pynt på. Siden ikke alle er så glad i marsipan, har jeg gått til innkjøp av 1kg icing. Vi skulle egentlig lage icingen, men fant ut at vi ikke ville ta sjansen på det viss det ikke gikk. Da hadde vi stått der uten kake!

Dukene er nøye planlagt. Det skal stå i stil med dåpskjolen som da er kritthvit med sløyfe på. Papirduken blir kritthvit, og oppå skal jeg ha en remse med englevev på, som er i samme farge som sløyfen til dåpskjolen. Så bare det i seg selv blir veldig mye pynt.

Lysene og resten av pynten er også klart. Noe mer som må handles inn, som litt stearinlys, litt små detaljer osv. Har 2 små kubbelys, 1 i samme størrelse som de små bare lengre, og 1 veldig stort kubbelys. Disse fire lysene er det bilder av Thea Isabel på, som er helt nydelige. De skal bli brukt på forskjellige bord.

Blomster er det siste jeg kommer til å gjøre noe med. Jeg skal gå i noen forkjellige blomsterbutikker for å forhøre meg litt. Da må jeg ta med satengbåndet, for å vise hvilken farge jeg vil ha. Jeg har enda ikke bestemt meg for om jeg vil legge penger i en stor oppsats+litt til, eller om jeg skal bruke pengene på flere, fine blomster. Det får jeg egentlig bestemme meg for når jeg ser de forskjellige blomstene.

Gleder meg til dåpen nå!

Ble et litt langt innlegg men :)

Kommentarer: 9

BILDE; Lys jeg har laget

Postet: 05.mai.2011   Kl: 23:09   Kategori: Dåp  Kommentarer: 16Her er altså noen av lysene jeg skal ha til dåpen. Er kjempe fornøyd med de! Håper bare det største jeg skal gjøre ferdig i morgen blir like fint :)

Hva syns du?

Kommentarer: 16

Ønsker til dåpen

Postet: 05.mai.2011   Kl: 11:59   Kategori: Dåp  Kommentarer: 8

Alle har jo forkjellige ting man ønsker til barna sine til dåpen, og jeg har jo mitt som jeg ønsker til frøkna!

- Armbånd inngravert med navnet hennes
- Steinbukk smykke
- Sparebørse
- Smykkeskrin
- Personlig pledd
- "Min første diamant" anheng
- Sølje
- Penger til sparekontoen

Det er nok noe mer også, men ikke som jeg kommer på nå i farten. Noen vil kanskje syns jeg er "grådig" som ønsker penger til henne. Men det syns ikke jeg, for de går jo rett inn på sparekontoen hennes, som hun kan få ut pengene på når hun blir 18. Og jeg vet det er mange som bare gir penger i dåpspresang, rett og slett fordi ikke alle vet hva de skal kjøpe. Blir nok glad for alt hun får, for det er jo noen spesielle gaver til henne.

Hva ønsker/ønsket du til dåpen til barnet ditt?
Syns du det er greit å ønske penger?

Kommentarer: 8

BILDE; Kyse

Postet: 04.mai.2011   Kl: 23:25   Kategori: Dåp  Kommentarer: 4

Jeg kunne virkelig ikke sagt meg mer fornøyd enn det jeg er med denne kysen. For det første; kjempe enkel å lage, for det andre; syns den er fin å se på. Og sist, men ikke minst, så var Thea Isabel helt nydelig med den på. Hadde på både dåpskjolen og kysen, og hun så virkelig ut som en engel i hvitt <3 Siden jeg har blodestoff på dåpskjolen, fant jeg ut at jeg ville ha det på kysen også, og syns det var mye av det som gjorde at den ble så fin! Nederst på kysen ser dere løpegangen som satengbåndet går gjennom. Båndet har jeg gjemt inni kysen på bildet :)
Mamma sa at den så ut som en slik gammeldags præriehatt. Og det gjør den igrunn. Syns den ble kjempe spesiell, og det til ei spesiell jente <3

Hva syns du om kysen?

Kommentarer: 4

Sydd kyse

Postet: 04.mai.2011   Kl: 16:23   Kategori: Dåp  Kommentarer: 2

Jeg skulle egentlig lage bordkort i trolldeig idag, men det gikk til dundass. Skulle egentlig ha laget smokker og spraye de i sølv. Men det var kjempe vanskelig, fikk ikke til smokkene. Så da får jeg semeg rundt om jeg kommer over noe annet jeg kan lage/kjøpe som bordkort :)

Siden Thea Isabel lå ute i vognen sin å sov, så benyttet jeg denne tiden til å sy kysen (jentelue) til dåpskjolen. Trodde det skulle ta kjempe lang tid, men det gjorde det jammen ikke! Brukte ca. 30 min på å klippe ut stoffet, og ca. 1 time på å sy sammen. Gikk jo kjempe fort! Så det eneste som mangler, er gutteluen, men den haster ikke. Den kan jeg likegodt lage om et par år for den saks skyld. Men lager den nok når dåpen er overstått, da har jeg alt. Når jeg var ferdig med kysen, tok jeg den på Thea Isabel, og gud hvor nydelig hun ble med den <3 Gleder meg så utrolig til å se henne med den og dåpskjolen nå. Har også tredd gjennom satengbåndet i en løpegang, så jeg kan knyte kysen. Det er samme farge som skal være på kjolen, og skal si hun passet den! Helt nydelig :D

Kan ikke si annet enn at jeg virkelig gleder meg til å vise dere hvor fin hun kommer til å være på dagen. Skal legge ut bilde av kysen senere :)

Kommentarer: 2

Trolldeig

Postet: 04.mai.2011   Kl: 11:32   Kategori: Dåp  Kommentarer: 5

Nå har jeg nettopp satt en trolldeig, og venter på at mamma skal bli ferdig i telefonen. Da skal vi nemmelig sette igang med å lage bordkortene. Ja, lager bordkort i trolldeig! Gleder meg til resultatet er ferdig. Hadde planer omå lage sånne sko, men fant ut at det ville ta for lang tid, og jeg syns ikke de jeg lagde ble noe fine. Så da blir det et nytt prosjekt med bordkortene, og satser på at de blir som jeg håper :) Dere får se hvilke bordkort det er når dåpen er over!

Oppskriften jeg brukte;
1 dl vann
2 dl salt
3 dl mel
Litt zalo
Litt trelim

Blandet alt dette sammen og knadd deigen i ca20 min. Nå ser den fast og smidig ut! Grunnen til at jeg bruker zalo og trelim, er fordi da blir deigen smidig, og delene holder mye bedre sammen pga trelimen. Så nå blir det spennende å se om det eret vellykket prosjekt jeg har satt igang :) Det neste blir lysene, så de tar jeg i kveld eller i morgen.

Fikk også tak i nøklene til lokalet idag, så nå er alt klart til å kunne gjøre klart der. Men det kan jeg ikke gjøre før 21. mai. Så da er det bare å handle inn alt som trengs! Er ikke så veldig mye egentlig, bare dukene (hvit pappduk og englevev), litt pynt og diverse. Lager endel av pynten selv, med lys og sånn :)

Kommentarer: 5

Laget prøvekake til dåpen

Postet: 03.mai.2011   Kl: 20:17   Kategori: Dåp  Kommentarer: 8

Idag satte vi oss i bilen for å kjøre opp til kusinen min, Åse Elisabeth. Det er hun som skal stå for "hovedkaka" til dåpen. Vi fant ut at vi fikk prøve å lage den en gang før selve dåpskaka. Hun hadde laget sukkerbrød dagen før, så den var klar når vi kom til henne. Vi kjørte på butikken så hun fikk handlet, og kjøpte et par ting vi trengte til kaken. Når vi kom tilbake, begynte hun å dele sukkerbrødet, pisket krem osv, mens jeg laget klart icingen. Jeg fikk det ikke helt til, enkelt og greit fordi det sto feil i oppskriften! Så etter mye om og men, fikk vi den til. Icing er slik man bruker på kaker i Amerika, istede for marsipan liksom. Vi fikk i konditorfargen, som også er samme farge som båndene på dåpskjolen. Det var ikke nok icing, men vi fikk dekt toppen av kaken da. Deretter tok hun å laget streker på kaken, så det skulle se ut som en  pute. Det eneste vi ikke fikk kjøpt på butikken, var sølvkuler, de var tom. Men det skal det også på kaken.

Ble fornøyd med fargen på icingen, passer så fint inn med fargen på båndet. Litt mer knall tror jeg. Men er da måte på hvor nøye jeg skal være med fargene, litt vanskelig å få alt prikk likt når jeg ikke har babyrosa :) Siden det ble litt trøbbel med å lage icingen, skal jeg heller kjøpe det på HobbyHimmelen i byen. Da vet vi hvertfall at den blir skikkelig! Ellers lager jeg icing til pynt på kaken. Skal lage et dåpsbarn med dåpskjole og sløyfer. Håper også vi kan få skrevet "Thea Isabel" på av en eller annen type glasur. Håper mamma kan skrive det, for hun har en fantastisk skrift!

For de av dere som ikke vet hva en putekake er, så er det en slik en;

(Lånt fra google)

Hvilken kake skal/hadde du til barnedåpen?

Kommentarer: 8

NESTE PROSJEKT; bordkort og lys

Postet: 01.mai.2011   Kl: 23:35   Kategori: Dåp  Kommentarer: 5

Nå som endelig dåpskjolen er ferdig, kan jeg sette igang med neste prosjekt som står for tur til dåpen. Bordkortene skal vi lage i morgen.Skulle egentlig få gjort det idag, emn så måtte jeg til bestefar for å hente nye dekk til bilen. Da tar vi det heller i morgen som det er litt bedre tid :) Hvordan bordkortene blir, får dere ikke se før dåpen er overstått. Syns det blir litt feil å legge bilde av de ut på nettet, før selve dåpen har vært. Da kan jo de som kommer se dem, og det syns jeg ikke noe om.

Ellers har jeg et prosjekt angående lys til dåpen. Jeg skal nemmelig pynte mange hvite hubbelys, med bilder av Thea Isabel på. Har lest om mange som gjør det rundt forbi på nettet. selv om det ikke er til en barnedåp, så er det gjerne til andre anledninger. Jeg får se om jeg skriver ut bildene i svart hvitt, eller om det blir med farge. Har et kjepestort lyssom jeg tenkte at skulle stå ved gavebordet, sammen med noen lange lys. Ellers får jeg se litt hvordan det blirmed lys på bodet og sånn. Har tenkt litt frem og tilbake, og kommer nok frem til noe veldig fint :)

I morgen tenkte jeg også å a en tur til byen, så jeg kan handle inn det jeg trenger av duker, og se litt på pynt. Må også kjøpe konditorfarge greie som skal være til kaken som kusinen min skal lage. Kjøpt en allerede, men viste seg å være feil farge. Så jeg får ta med satengbåndet i morgen for å få en veldig nøyaktig farge :) Klør i fingrene etter å få alt i orden nå :D

Kommentarer: 5

BILDE; Dåpskjolen, det endelige resultatet

Postet: 01.mai.2011   Kl: 23:03   Kategori: Dåp  Kommentarer: 6


Hele kjolen


Nederst på kjolen, rysjekanten


Halsen, skal også få på en liten krage her


Kjolen bak, har sydd i skråbånd istede for å sy inn, mye finere


Ermene. Ser ikke så fin ut på bildet. Men er strikk inni som er litt tykkere enn håndleddet til Thea Isabel. Har også sydd på en blodekant på innsiden som stikker ut

Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempe fornøyd. Gleder meg vilt til at hun skal døpes i denne kjolen nå!! Har enda ikke tatt med satengbåndene.For de viser jeg ikke før etter dåpen. Det er blandt annet fordi jeg vil det skal være en overraskelse for dem som kommer. Kjolen er vist, så da får jeg holde noe hemmelig :)

Hva syns du om påskjolen?


Kommentarer: 6

BILDE; Dåpskjole

Postet: 28.apr.2011   Kl: 23:48   Kategori: Dåp  Kommentarer: 15

Idag har jeg egentlig bare sydd, sydd og atter sydd når jeg har hatt muligheten til det. Når Thea Isabel har sovnet,har jeg løpt bort på symaskinen. Er egentlig glad for at den andre dåpskjolen ikke funket, med at jeg hadde glemt endel på den og sånn. For denne dåpskjolen er 100 ganger finere. Jeg er så stolt over meg selv! Sydd altdette bare idag. Så i morgen gjenstår det kjedeligste arbeidet, nemmelig småplukk. Men er nok ferdig i morgen, så det er jeg glad for. Noe av småplukket kunne jeg ha l


Hele kjolen, så langt jeg kom på den idag


Her er skråbåndet i bunnen av kjolen, så ser dere også det nydelige stoffet


Her ser dere at jeg har valgt å bare ha blondestoff på skjørtedele. Skal også ha skråbånd og blondekant i halsen, og ha blonder i bunnen av armene.


Her er den første kjolen jeg begynte på. Og kan si at den er på langt nær så fin som jeg jeg holder på med nå

Hva syns du om kjolen så langt?
Hvilken likte du best?


Kommentarer: 15

Dåpen nærmer seg med stormskritt!

Postet: 28.apr.2011   Kl: 21:01   Kategori: Dåp  Kommentarer: 9

Jeg som trodde jeg hadde så god tid på meg. Den gang jeg begynte å tenke på dåpen, ja. Men nå har tiden sust avgårde, som vanlig. Plutselig er det bare rett over 3 uker til dåpen. Jeg har enda ikke noen dåpskjole, siden jeg måtte begynne på en ny. Men idag har jeg sydd mye på den, kommet nesten like langt som jeg var på den andre. Skal straks gi Thea Isabel kvelds, så natta, så skal jeg fortsette å sy. Da skal jeg begynne å sy sammen litt, med skråbånd. Så dåpskjolen er ferdig iløpet av helgen. Elsker virkelig stoffet jeg har fått denne gangen ♥♥♥ Skal legge ut bilde av hvor langt jeg har kommet, senere.

Ellers har jeg skrevet ned en liste over ting osm trengs, som må lages og handles inn. Skal bestille servietter på nettet, "lage" lys, lage bordkort, handle inn masse mat og ingedienser til kaker. Er mye som skal handles. Vi skal lage maten selv, og mesteparten av kakene. Min kusine skal lage "hovedkaka" som blir en putekake i samme farge som satengbåndet på dåpskjolen. Skal opp til henne en av dagene, så vi kan prøve oss frem på den. Ellers blir det kransekake som jeg skal kjøpe. Resten lager vi selv. Mamma skal også spør ei hun jobber med om hun kan lage potetsalat og waldorfsalat, for hun er visstnok veldig flink til det. Vi skal forhåpentligvis til Danmark, Bilka, for å kjøpe inn det meste av maten. Er jo så mye billigere der, og mye av maten smaker bedre der.

I morgen skal jeg ringe han som har med lokalet å gjøre, for å få nøklene. Han skal reise bort, så vi må få de mye tidligere, så vi er sikker på at vi har de. Tenkte også vi kunne ta oss en tur til byen så jeg kan få handlet inn duker. Skal bare ha en enkel hvit papirduk, med en annen type duk over. Bare sånn tynn pynteduk. Velger å ha papirduk siden det kommer barn også, så da er det bare å kaste om det kommer gris på.

Ellers må jeg skaffe meg blomster til slutt, så har jo begynt å tenke litt på hvilken. er ikke sikker på hvilke blomster det blir, men tror nok det faller på hvitt. Skal ta med meg fargene på en blomsterbutikk, så de kan hjelpe meg med hva jeg kan ha. Fargene vil nok gå i sølv, hvitt og fargen som er til dåpskjolen. Vi har noen veldig fine lysstaker og lysfat i sølv, så vi kommer nok til å pynte opp med dem. Jeg tror nok barnedåpen vil bli kjempe fin, ser for meg alt. Og det er speisellt fargene jeg tror at vil bli kjempe fine sammen! Mye gjenstår å få gjort, men det går nok fort. Å lage bordkortene vil nok ikke være noe problem, handlingen kommer til slutt og pynt kommer nok snart i boks :)

Fikk du plutselig hastverk når det nærmet seg barnedåp?

Kommentarer: 9

Nytt stoff til dåpskjolen

Postet: 11.apr.2011   Kl: 21:14   Kategori: Dåp  Kommentarer: 4

Siden dåpskjolen jeg begynte på, egentlig bare gikk til dundass, har jeg vært å kjøpt nytt stoff til ny kjole idag :) Og det er jeg faktisk glad for, mye finere enn det andre.


Helt enkelt hvitt bomullsstoff.


Blondestoff som jeg skal ha utenpå bomullsstoffet på hele skjørte delen.


Likte virkelig godt det mønsteret!

Er veldig fornøyd med stoffet jeg kjøpte idag. Når jeg kjøpte sist, tror jeg at jeg var litt vel rask i svingene, og bare tok med meg det jeg så. Idag brukte jeg tid, og spurte etter litt hjelp. Så da endte jeg opp med dette, som jeg tror vil bli 100 ganger finere enn den forrige :) Så nå er det bare å sy masse fremover, så jeg blir ferdig i god tid :)

Hva syns du om dette stoffet?
Syns du dette eller det forrige var finest?Kommentarer: 4

Dåpskjolen..

Postet: 11.apr.2011   Kl: 00:23   Kategori: Dåp  Kommentarer: 0

Æsh.. Jeg har vært altfor sjapp når jeg har sydd på dåpskjolen, helt glemt hvor viktig forarbeidet er. Så det jeg har glemt helt bort, er å siksakke alle kantene. Noe som er svært viktig når den skal bli bukt flere ganger. Viss ikke det blir gjort, så ender man opp med en dåpskjole som rakner helt, og det vil jeg ikke ha noe av! Så i morgen skal jeg ta meg en tur ut på Stoff&Stil igjen for å kjøpe nytt stoff, og begynne på nytt. Da velger jeg nok et annet stoff. Og det av den enkle grunn at jeg vil ha et finere et, og et som er tett, ikke med mye broderihull i som det var i stoffet jeg kjøpte. Har SÅ lyst åkjøpe silke. Men det blir altfor dyrt, og jeg er ikke stødig nok på symaskinen til å sy på silke. Men finner nok et fint stoff, da de har vanvittig mange fine stoff der ute. Skal spør etter litt hjelp, så de kan hjelpe meg å finne stoff som er egnet til dåpskjoler. Da gjelder det både kvalitet, farge, mønster og tykkelse. Gleder meg til å kunne bli ferdig!! :) Jeg vet ikke helt, men jeg syns nesten det bare var bra at jeg glemte forarbeidet. For jeg måtte ha sydd en underkjole også til det stoffet jeg har nå, siden det er så tynt og hullete. Kanskje jeg finner ett som er hundre ganger finere :D

I morgen får dere nok se det nye stoffet :)

Kommentarer: 0

Barnedåpen nærmer seg

Postet: 06.apr.2011   Kl: 11:34   Kategori: Dåp  Kommentarer: 19

Jeg kan ikke fatte at tiden går så fort som den gjør. For ikke så lenge siden hadde jeg ikke satt noen dato på dåpen eller noe som helst. Nå er det bare halvannen måned igjen! Jeg er enda ikke ferdig med dåpskjolen, men er absolutt ikke mye igjen på den!! Jeg har nå bestemt meg for hvordan bordkortene skal bli, og de får dere se bilder av etter dåpen. Holder også på å lage noe pynt, som blir litt mer personlig enn å bare kjøpe alt. Igår når jeg og mamma laget litt mat, snakket vi om hva vi skal ha til barnedåpen. Vi vet ikke om vi skal bestille mat, eller lage det selv. Tanten til mamma, som jeg hadde håpet på at skulle hjelpe oss, er desverre på sjøen akkuratt når dåpen er. Bestefar er også kokk, så viss det blir til at vi lager selv, kan han hjelpe til. Blandt annet med å pynte maten, for det er noe vi ikke kan.

Nå har jeg også begynt å få svar fra de fleste jeg har sendt ut invitasjoner til, og er kommet opp i 12-13. Og venter enda på svar fra noen. Tenkte å spør min onkel også, om han ville komme. Har ikke fler innbydelser, men kan bare ringe han. Syns jo det blir litt klossete å bare ringe, men blir litt dyrt å kjøpe inn en masse ark igjen, for å lage èn innvitasjon.

Har også begynt å tenke endel hva hvilken kaker jeg skal ha. Kusinen min, Åse Elisabeth, skal bake en kake for meg. Og forhåpentligvis blir det i samme farge som sløyfen på dåpskjolen. vi var å kjøpte farge her om dagen, og mener det er ca. samme fargen. Ellers vil jeg bestille iskake, kostet ikke mer enn 49,- fra isbilen, og var veldig fine. Tenkte også å kjøpe noe småis som barna kan kose seg med. Tenkte jeg skulle prøve meg på å lage en muffinsbukett også, de er så fine!! Så får jeg fortsette å tenke ut hva jeg skal ha av kaker og dessert. Kanskje jeg skal begynne å handle inn brus snart også?:) Da slipper jeg hvertfall å punge ut med masse penger på en gang :)


Denne iskaken har jeg tenkt på, ser god ut og fin å se på!


Men så så jeg litt på denne også. Utrolig fin den òg! Men får se hvilekn det blir. Mest sannsynlig den øverste :)

Planlegger du dåp i god tid?

Kommentarer: 19

Kjøpt bånd

Postet: 02.apr.2011   Kl: 15:10   Kategori: Dåp  Kommentarer: 2

Idag kjørte jeg og Thea Isabel tremenningen hennes, Casper, hjem. Satt en liten stund hos kusinen min, pratet litt og sånn. Så kjørte vi til Sørlandsparken, og den flinke jenta mi sov hele veien :) Måtte innom Stoff & Stil, for syns det var på tide å få kjøpt satengbåndene til dåpskjolen. Fant den nydelige fargen jeg så på sist! Kjøpte i alle 3 størrelsene. Den tykkeste er jo såklart til å ha på magen, så er det de tynneste som skal være i kysen, armer og nede. Kjøpte også den mellomste størrelsen. Siden de ikke er så dyre, tenkte jeg at jeg kunen bruke det som pynt på en eller annen måte. Gleder meg til å handle inn resten til dåpen nå. Er så gøy med disse forberedelsene!! :D Så har Thea Isabel begynt å sove litt på dagtid igjen, noe hun ikke gjorde for et par dager siden. Så nå får jeg ordnet og stelt litt mens hun sover. Kommer til å bli så fint til dåpen hennes :)

Skulle gjerne ha lagt ut bilde av satengbåndene. Men har ikke sagt til noen hvilken farge det er eller noe. Så det får vente til dåpen er over. Da får dere se den nydelige fargen <3 En ting kan jeg si, dåpen blir ikke babyrosa. Alle har det, og jeg vil ha noe eget liksom :)

Hvilken farge skal du ha til dåpen/hadde du?

Kommentarer: 2

Hvem skal komme i dåpen?

Postet: 21.mar.2011   Kl: 23:20   Kategori: Dåp  Kommentarer: 10

Som sikkert en god del har fått med seg, så har jeg nesten ikke familie. Jeg kunne ønske jeg hadde hatt en stor og livlig familie, med masse tanter og onkler, alle besteforeldrene mine osv. Men familien min består av 3 søsken, mamma, min datter, bestefar, to kusiner jeg har kontakt med, en fetter jeg har kontakt med, fire tantebarn, en onkel. Før var familien min stor, før alle døde en etter en. Hadde to onkler til, to besteforeldre til, ei søster til, og ikke minst en pappa.

Jeg ser vilder fra mange som har hatt dåp, hvor det har vært dekt opp til mange, fordi den lille har stor familie. Her er vi maks 20 som kommer i Thea Isabel sin dåp. Da er det noen utenom familien som kommer også. Jeg vet at dette er min lille datters dag, og vil derfor at de sentrale personene i hennes liv skal være til stede. Personer som vil være med henne resten av livet, og som jeg syns at fortjener å dele denne dagen med henne. Har sendt ut innbydelsene nå, og er spent på hvor mange som kommer. Jeg håpe at alle kan komme, selv om det er et par stykk jeg egentlig vet at ikke kan komme. Så er det noen jeg vurderer om jeg skal innvitere, selv om jeg ikke får sendt innbydelse.

Hvem syns du skal komme i en barnedåp?
Hvem hadde dere i deres barnedåp?

Kommentarer: 10

Jobbet med dåpskjolen idag, bilder

Postet: 21.mar.2011   Kl: 00:13   Kategori: Dåp  Kommentarer: 17

Jippi, idag fant min lille nydelige datter ut at hun ville sovne litt tidlig. Så hun lå godt å sov på sofaen når jeg dro frem symaskinen. Først greide jeg å sy feil, så det kom feil del på en annen del, måtte rekke opp mange ganger. Men fikk det riktig til slutt, og skal si det var gøy! Har vondt i nakken nå, fordi jeg har holdt på en god stund. Måtte først sy begge bakstyggene på forstykken, så sy i armene med rynker, så sy på rysje nede på kjolen med masse rynker.

Jeg hadde planer om å forklare hele prosessen på hvordan jeg lager dåpskjolen, men veldig detaljerte bilder og sånn. Men det blir det desverre ikke noe av, for jeg glemmer for det første å ta bilder, for det andre blir det sinnsykt mye å skrive. Hjorde akkuuratt det når jeg gikk på design og tekstil, og vet hvor stress det er å skrive alt jeg gjør. Men dere får hvertfall lov til å se hvordan kjolen blir underveis, og etterhvert så kommer jo sluttresultatet også :)

 
Her har jeg sydd i armene, og sydd armesøm og sidesøm sammen.


Og det siste jeg gjorde for idag, var å sy på rysjen, det lille "skjørtet" som kommer under kjolen.

Nå er det bare kragen, sy inn her og der, knapper og knappehull bak og stikk i armene. Så når dåpskjolen er ferdig, begynne rjeg å sy på en kyse (jentelue). Så til slutt må jeg kjøpe inn satengbånd i en farge, en vakker farge. Men det får dere ikke se før etter dåpen :)

Hva syns du så langt?

Kommentarer: 17

Dåpskjolen sålangt

Postet: 16.mar.2011   Kl: 21:38   Kategori: Dåp  Kommentarer: 20

Endelig, idag fikk jeg sydd litt på dåpskjolen! Thea Isabel fant ut at hun ville sove litt på formiddagen idag, før vi skulle til byen. Så da kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg. Jeg fikk ikke gjort så mye, fikk bare sydd rynketråden på skjørtedelen forran og festet det på bærestykket forran. Men er glad jeg alt er ferdig med det, for det er jo en begynnelse. Prøvde å få tatt noen bilder, og de ble helt ok. Men så er det denne gøye bildeopplastningen som desverre ikke fungerer :(


Så langt er jeg kommet nå. Kjempe fornøyd.¨

Hva syns du?

Kommentarer: 20

Ble ikke noe sying idag

Postet: 14.mar.2011   Kl: 23:06   Kategori: Dåp  Kommentarer: 2

Jeg hadde store planer om å få kjort masse på dåpskjolen idag. Vil likosm bli ferdig med den i god tid. Men først måtte vi til Lillesand for å hente bilen min, endelig!!! Da sovnet Thea Isabel i bilen, så hun sov halvannen-to timer. Var også innom XXL for å kjøpe noe treningstøy, så fant eg en 3/4 tighst og en singlett. Kjøpte også et pannebånd som jeg må begynne å bruke når jeg går på trilletur, for ørene mine hovner så vanvittig opp av kulde og luft. Når vi kom hjem, hadd ejeg mine håp om at Thea Isabel forsatt skulle sove, så jeg kunne få i meg mat og begynne å sy. Men nei, hun skulle våkne.

Etter det har hun vært våken, helt fra 14 tiden til 22 tiden. Men hun skulle ikke sove lenge, nå våknet hun igjen. Så hun har sovet rundt 3 timer idag, noe so virkelig er lite!! Greit nok at hun sover lite på dagene, men dette slo kaka. Så nå får jeg gi henne mat, og ha håp om at hun sovner igjen. Håper hun sover litt mer i morgen, så jeg hvertfall kan få sydd rynketråder og begynt å sy litt sammen. Er mye som skal gjøres av småarbeid som man ikke kan se. Så er det å sy luen til slutt. Så jeg har en stor jobb forran meg. Må benytte hvert minutt lillegull sover :)) Men ferdig blir den da :D

Kommentarer: 2

Stoffet til dåpskjolen er ferdig klippet

Postet: 13.mar.2011   Kl: 22:43   Kategori: Dåp  Kommentarer: 9

Idag har jeg klippet, klippet og atter klippet i stoffet til dåpskjolen. Det er faktisk det som er det kjedeligste arbeidet ed å sy tøy, det tar så lang itd. Må være så nøye hele tiden, og krever konsentrasjon. Men er utrolig godt nå som det er ferdig!!

På bildet over holder jeg på å klippe ut ermet. Det jeg må gjøre, er å legge mønsteret på soffet, feste mønsteret med knappenåler rundt hele, for så å klippe ut. Dette måtte jeg gjøre med 2x armdeler, skjørtdel forran, 2x skjørtdel bak, rysje forran, 2x rysje bak, overdel forran, 2x overdel bak. Såja, det ble en god del klipping. Skjørtedelene er også så store, at det toksin tid å klippe de. I tillegg ville ikke Thea Isabel sove, så da tok det ekstra lang tid :)

I morgen begynner jeg å sy, hvertfall lage rynketråder på alt. Kanskje feste sammen noen av delene, Får se hvordan morgendagen blir, og hva jeg får tid til :) Legger ut innlegg om det i morgen for dem som vil følge min prosess til å lage dåpskjole fra start til slutt :)

Kommentarer: 9

Stoff til dåpskjolen er kjøpt

Postet: 12.mar.2011   Kl: 20:27   Kategori: Dåp  Kommentarer: 15


Dåpskjole stoffet, fòr stoff, strikk, knapper, skråbånd.


Målebånd, dåpsjolemønster, knappenåler, markør, markør farge, kjærekniv til tråer. Har ikke funnet stoffsaksen min enda, men den ligger på rommet en plass.


Jeg hadde tenkt å vente til mandag med å kjøpe inn ting til dåpskjolen, fordi jeg trodde det var lørdag igår. Og siden butikkene var oppe idag, så kjøpte jeg det like godt, siden mamma skulle ut til Sørlandsparken. Brukte lang tid på å finne hvilket stoff jeg skulle bruke, hvilket broderi det skulle være på, hvitt eller off-white osv. Så jeg gikk for dette stoffet (bildet over) i hvitt. Har ikke kjøpt satengbånd enda, men det kommer. Har ikke bestemt meg helt for fargen enda. Ellers kjøpte jeg mønster i str. 68, kan hende jeg må gjøre den litt større, siden hun er 4 mnd når hun blir døpt. I morgen tenkte jeg å begynne med å klippe ut stoffet til dåpskjolen og luen, så feste på knappenåler sånn at det er klart til å bli sydd. Begynner vel å sy på mandag kan jeg tenke meg :)

Var det ikke et fint stoff?

Kommentarer: 15

Dåpskjole

Postet: 11.mar.2011   Kl: 13:18   Kategori: Dåp  Kommentarer: 18

Det er så utrolig mange fine dåpskjoler som kan bestilles på nettet. Kjøpes i butikker også for den sags skyld. Egentlig vil jeg ikke ha denne tradisjonelle dåpskjolen. Vil ha en som er litt spesiell på en måte. Kom over en nettside, Sweet-Design, hvor de hadde masse fine dåpskjoler. Men det er jo så dyrt, for selve kjolen, så kommer frakt utenom. I tillegg måtte man bestille i god tid, siden de hadde stor pågang. Her er noen av de jeg likte;


999, 00 kr. En av de billigste.


999, 00 kr for denne også.


1.399,00 kr.

Noe av det jeg syns er fint :) Men jeg vil heller sy egen dåpskjole til tøtta. Så på mandag bærer det ut på Stoff&stil for å kjøpe stoff til kjolen, og kjøpe mønster til å sy dåpskjole. Gleder meg noe vanvittig! Håper bare jeg blir ferdig med den. Og det blir jeg nok om jeg jobber med den hver dag :) Vil også finne et perfekt stoff, som er litt spesiellt. Så må nok forhøre meg med de som jobber på stoff&Stil, for å høre hva de syns er finest :)

Kjøper/leier/låner/syr du dåpskjole til ditt barn?
Eller har dere en dåpskjole som er gått i arv?

 

Kommentarer: 18

Da var datoen satt

Postet: 11.mar.2011   Kl: 12:21   Kategori: Dåp  Kommentarer: 8

For en halvtimes tid siden, ringte jeg Prestekontoret her i Sogndalen, bare høre litt om hvilke datoer jeg kunne ha dåp på. Har vært vanvittig treig! Hadde planer om å døpe henne nå i begynnelsen av april, noe jeg egentlig kunne. Kunne visstnok døpe henne neste helg for den sagt skyld. Men i og med at forberedelsene tar litt tid, må få sendt ut invitasjoner og alt, så blir det i mai. Datoen ble 22. mai, foreløpig. Men om mamma fikk skiftet jobbehelg, så blir det heller 8. mai. Det får jeg vite neste uke. Skal virkelig bli godt å få sendt ut inivtasjonene, og få satt skikkelig igang med forberedelsene. Jeg håper at mamma får skiftet jobbehelg. For viss dåpen blir 22. mai, så kan ikke tanten til mamma komme, siden hun skal ut på sjøen igjen i midten av mai. Hun er en av de jeg virkelig vil at skal være her!! :))

Er så lettet nå! Endelig har jeg fått ringt. Ble litt redd for at jeg ikke kunne ha dåpen før i juni/juli, siden det er så mange som må vente kjempe lenge med å få døpt barna sine. Men her var det ingen ventetid eller noe. Kanskej fordi det er en såpass liten kommune. Gleder meg virkelig nå <3

 

Kommentarer: 8
hits