Hudpleier

Postet: 28.sep.2010   Kl: 00:35   Kategori: Blogg  Kommentarer: 8

Idag når jeg traff Madelen, så begynte vi å snakke litt om hva vi ville utdanne oss som. Vi var like usikker begge to, rett og slett ingen anelse. Er så masse å velge i, masse jeg kunne tenkt meg å jobbe med. Men samtidig, er det og det virkelig noe for meg? Så når vi var innom kjæresten hennes på jobb, som er tattovør, så begynte han å snakke om ting han kanskje ville begynne med der. Vil ikke nevne hva, sålenge jeg vet at noen som leser bloggen vet hvem det er og sånn. Hvertfall, etter en stund, så begynte vi å snakke om hudpleier. Begynte vel med det at Madelen er opptatt av sminke og sånn, så utviklet det deg deretter.

Før, når jeg gikk på ungdomsskolen, så gikk jeg forbi en plass hvor de hadde massasje og aromaterapi eller noe sånt, og drømte om at jeg skulle bli massør og slik. Alltid hatt det med hudpleier i bakhodet, men har vel på en måte blitt en "glemt drøm". Det gik liksom over til frisør, så designer, så alt mulig annet. Men nå har jeg faktisk begynt å tenke på hudpleier igjen. Lest litt på nettet, og lest om hudpleierskolen de har her i Kristiansand som ligger på Hånes. Det er en privat skole, og utdanningen går over 10 måneder, fra mandag til fredag hver uke, og av og til en helgedag. I tillegg er det ut i "lære" i 600 timer, og bestå to praktiske eksamner. Den ene er en skoleeksamen, mens den andre er en internasjonal CIDESCO eksamen. Det er etter eksamen at man må ut i lære, dette må man for å få CIDESCO diplom. Ved CIDESCO eksamen blir det holdt en tverrfagligprøve på 100 spørsmål, og minst 70 av dem må være riktige.

Praktiske fag
Hudpleie ? Farging av vipper og bryn ? Voksing/hårfjerning ? Epilering ? Kroppsmassasje ? Aromamassasje ? Pedikyr ? Mannikyr ? Make up ? Kroppsbehandlinger ? Lymfedrenasje ? Kroppsanalyse
Teoretiske fag
Hud og kroppspleie ? Anatomi og fysiologi ? Patologi ? Dermatologi ? Ernæring ? Førstehjelp ? Kjemi/kosmetisk kjemi ? Fysikk/apparatlære ? Bedriftslære ? Make up ? Salgsteknikk ? Produktlære

Det er enda jeg skal gå på skole igjen. Men dette er hvertfall noe som min interesse faller for. eg er spesiellt glad i massasje og slikt. Og det at man får grundig opplæring under dette skole/kurs året, så vil jeg tro det er virkelig verdt det. Det koster jo såklart å gå på privat skole, en god del, men kan ta dette opp som studielån. Og det går kanskje ann til å få noe støtte fra NAV. Det vet jeg jo ikke enda, det må jeg undersøke litt mer senere. Jeg har også tenkt at jeg kan ta et anatomisk fag, før jeg evt begynner der. Det står at man ikke må ha noen spesielle forkunnskaper, men at det såklart er en fordel å ha noe relevant anatomiundervisning fra før. Og dette er sånn som går ann til å ta på et kurs som går over 10 uker eller noe sånt.

Hva syns du om hudpleier?
Virker det interessant?

 

Kommentarer: 8
Jeg gikk hudpleieren å er et veldig lærerikt å morsomt fag:) Jeg sluttet 2 året pga skader osv, så jeg hadde vært utdannet hudpleier nå hadde det ikke vært for at jeg måtte slutte.. Jeg gikk ikke privat skole, men hudpleierlinja på VGS :) Hvertfall er du interresert i massasje,ansiktbehandlinger,å ta vare på huden din osv burde du gjøre et forskøk hvertfall :) Sminke,negler lærer du også, så du kan jo videre utdanne deg til negldesigner og make up artist :) Har du alt, er det MYE lettere at du får jobb også :D Jeg skal ta negldesigner utdanningen når jeg har klekket ut ungen min osv :) Lykke til hvertfall:D

Skrevet av: Charlotte mamma i 2011 <3
28.sep.2010 10:46

Hudspeier syns eg høres ut som ett kjekt yrke :-) Ser nabobutikken, og det ser veldig gøy ut. Svigerinnen min utdannet seg hudpleier. Var ferdig når hun var 19, nå er hun 28 år og har fortsatt ikkje funne en ledig jobb innen hudpleie. Hører det er utrolig vanskelig å få seg jobb som det.

Skrevet av: Karianne- Lykkelig mamma til min hjertestein, Matheo <3
28.sep.2010 13:08

Charlotte mamma i 2011:

Åå, synd å måtte slutte på det på grunn av skader da! Ja, har veldig lyst å teste det ut. For kan jo hende det er noe jeg virkelig liker, noe jeg tror. Og har tenkt på å spesiallisere meg innen noen forskjellige felt, ikke bare et, og det er jo med tanke på hvordan det er å få jobb :)

Negldesigner virker kjempe gøy! Lykke til til deg også :)

Skrevet av: Åshild - mamma, hverdag og håndarbeid
28.sep.2010 13:17

Karianne:

Ja, det virker kjempe kjekt! Oi, såpass ja. Det er virkelig lenge å gå uten jobb innen det am har utdannet seg som! Har også hørt det er vanskelig å få jobb. Men på den privatskolen jeg vil gå på, så blir vi hjulpet med sånt :)

Skrevet av: Åshild - mamma, hverdag og håndarbeid
28.sep.2010 13:20

Åja :-) Men det er bra at de hjelper til :-)

Skrevet av: Karianne- Lykkelig mamma til min hjertestein, Matheo <3
28.sep.2010 13:33

Sv; Takk for det :) Du finner nok en gutt etterhvert som du kommer til å elske å forgude :) Å en som forguder å elsker deg!

Skrevet av: Charlotte' mamma i 2011 ♡
28.sep.2010 14:46

Hei, jeg har gått på Hånes, det var et ganske intensivt år, men er det noe du vil så blir ikke det noe problem, de har jo en voldsom pris da... Litt uprofesjonell ledelse.. Og som de over nevner, er det ikke lett å få jobb, elendig timebetalt, 110-125kr t nede i byen.. Detenkleste blir å starte for seg selv eller sammen med ei venninne.. Lykke til

Skrevet av: maria
28.sep.2010 18:07

maria:

Ja, er forberedt på et veldig intensivt år. Men jeg vet heller ikke om jeg bor her når det blir til at jeg skal starte på skole igjen. Men er den jeg tenker på foreløpig. Veldig synd at det er vanskelig å få jobb! Men jeg har pratet med en venninne, og vi har noen planer. Får bare se hva som skjer fremover :) Takk!

Skrevet av: Åshild - mamma, hverdag og håndarbeid
28.sep.2010 19:58

hits